Kunst & billeddagbog

kunst

Kunst…

Jeg har glædet mig til det her. Jeg har glædet mig, samtidig med, at jeg har følt en masse små sommerfugle suse op og ned og rundt omkring inde i min mave, og jeg godt kan mærke, at jeg er en lille smule nervøs nu. Mit allerførste indlæg om kunstudfoldelse på min lille blog.  Ja, de fleste vil jo nok mene noget andet. Og det skal de have så meget lov til. Der er dem, der vil mene, at det er pissehammerende grimt. Der er dem, der ikke helt ved, hvilken side, de hælder mest til. Og så der dem, der godt kan lide det, og synes det er flot. Og det er jo dejligt.

Som jeg sidder og skriver dette, kom jeg til at tænke på, hvor finurlig en ting kunst er.

Vi har alle en mening og holdning til det, som vi hver især synes, kan betragtes som kunst og det som ikke kan. Jeg synes selv, der er ufatteligt meget som er noget ganske fjollet noget, men for personen (eller de) der har lavet det, er det kunst – og det er kunst i en hulens masse andres øjne as well.

Og så kan man ellers bare sidde (eller stå) og tænke ””….

Kunst, ja, det er lidt en sjov størrelse.

Jeg siger ikke, at jeg er den fødte kunster. Jeg er fuldstændig helt og aldeles så uerfaren som jeg overhovedet kan være og blive. Jeg prøver. Jeg prøver mig bare frem, og har en fest indeni, når jeg er i færd med det.

 

If you hear a voice within you say ‘you cannot paint’, then by all means paint, and that voice will be silenced. – Vincent van Gogh.

(Han siger det så fint, ham Vincent. Det gør han altså.)

 

Når andre kan, kan jeg også. Det tager tid, men hvis ikke du prøver, finder du aldrig ud af, om du kan. Det er OK at begynde at male selvom du ikke har den fjerneste idé eller vision om, hvad du egentlig vil male. Og tja, jeg synes mine ord her, passer fortrinligt til denne udfoldelse af min.

Og nu til en lille sjov del; min billeddagbog…

Jeg var så heldig at blive tilbudt et stort brugt lærred. Der var skrevet på det, så jeg malede over med hvid, og dagen efter gik jeg igang med første omgang af hvad der faldt mig ind. ↓

 kunst kunst

Jeg har aldrig udfoldet mig på et så stort lærred, så det var både skræmmende og vanvittigt lækkert! Jeg brugte 2 dage på det. Jeg har et helt stort og urørt lærred stående i soveværelset, mmm, jeg glæder mig! ↓

kunst kunst kunst kunst

Dette blev det færdige resultat. “Let’s get lost in sunsets & sunrises” og måler 78 x 118 cm. ↓

kunst

Al begyndelse er jo svær – det ved både du og jeg. Min helt egen dybe og personlige oplevelse af det her, er, at det virkelig bare er så skønt bare at give sig i kast med. Jeg er kun blevet forstærket i min forestilling om, at jeg rigtig godt gad, at blive så selvlært og så dygtig, at jeg kunne leve af det. For pokker…

Landet ligger jo selvfølgelig således, at jeg kastede mig ud i dette univers for min egen skyld. Ikke for resten af verdens skyld. Men det ville være en afsindig kæmpestor og klam løgn med ekstra fedme på, hvis jeg ikke sagde, at jeg inderligt og brændende ønsker, at der pludselig kommer en dag, hvor der dukker nogen op, og kan lide dét, jeg laver – altså, kan lide det så meget, at de rent faktisk vil købe det. Det ville da om noget være så fortryllende fedt og fantastisk.

Jeg har ikke i sinde, at lave noget, der er for alle. Jeg laver dét, der falder mig ind, og jeg er selv nysgerrig efter, hvordan det endelige resultat vil se ud. For det det ved jeg ikke på forhånd, men det gør det så meget mere interessant og spændende, synes jeg.

Lidt mere billeddagbog…

Sammen med det store, fik jeg også et mindre lærred. Det så ud som billede et. Jeg malede det over med farver, og dagen efter, malede jeg det over med hvid. ↓

kunst kunst kunst kunst

Så gav jeg det lige et andet lag farve, inden jeg gik i gang med at prøve, at få et eller andet ud af det. ↓

kunst kunst kunst kunst

Jeg kan godt lide farver. Og min paletkniv. ↓

kunst  kunst kunstkunst

Resultatet blev til “Delightfully splashy & colorful”. Det måler 50 x 71,5 cm. Det kan godt være, at det ser ud som om alt bare er klattet og klasket på, men det er ikke tilfældet. Der er tænkt over hver en lille klat, farve, og hvert et lille skrab med paletkniven. ↓

kunst kunst kunst kunst 

Jeg kunne godt tænke mig, at lave noget mere med motiver, men det kræver, at jeg bliver bedre til at tegne og få det hele til at smelte sammen i en højere enhed. Jeg er i hvert fald selv meget spændt på, om det vil lykkedes mig, som tiden skrider frem.

Kunst er at kunne skabe og fremstille noget ud af fantasien, som kan påvirke og/eller udfordre sanser, følelser og oplevelse hos dig, mig og hvem som helt der er modtageren. Kunst er noget, der kan noget, hos hver individuel modtager. Og da vi alle er sindssygt forskellige, så har vi heldigvis også forskellig smag. Jeg håber, jeg med tiden vil kunne påvirke en eller bare nogle få med min kunst, og det jeg kommer til at skabe.

”Det er dejligt at mærke, at du har så meget kreativ energi og at du lader det komme ud på alle mulige måder. Jeg tror faktisk, at du har den sjældne egenskab, at du ejer et kunstnersind. Har man det, så drives man til at udtrykke sig kunstnerisk, næsten uden at opleve det som en viljesakt. Men man skal være villig til at lade sig rive med, og det forekommer det mig, at du er.”

Ordene ovenfor har én af verdens rareste, mest inspirerende og sødeste mænd for nyligt skrevet til mig. Hans ord gør simpelthen mit hjerte og sind så glad. Jeg omfavner dem, og knuger dem ind til mig, for de betyder meget for mig. ♥

Jeg vil slutte af med at fortælle, at Picasso engang blev spurgt, hvad hans malerier betød. Han svarede, ”Ved du nogensinde hvad fuglene synger? Det gør du ikke. Men du lytter til dem alligevel. Så, hvad angår kunst, er det nogen gange vigtigt, bare at kigge og se.”

 

Tak, fordi du læste, kiggede og så med… ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.