Gode ting

gode ting

♥ Velkommen til gode ting ♥

 

Det her er gode ting og første del ud af, ja… sikkert rigtig mange, for gode ting ophører jo aldrig. Gode ting skal værdsættes. Derfor er denne hyggelige kategori blevet til. Og det var afsindigt positivt at skrive alle disse ting ned, for hold nu op, jeg kan ikke andet end at tænke i gode baner! Sikke dog en fantastik bivirkning! Halleluja og længe leve gode ting. De er om noget glasuren og kirsebærret på toppen af kagen, tærten, milkshaken, den bedste chokolade i æsken, etc.

 

En besked med søde ord, der bare rammer og rør dig helt ind i hjerte og sjæl. Kaktusser. Vinsmagning. Grønne planter. Nylakerede negle. Mæthed, udspilet mave og en god lur. Godt selskab. Opleve nye ting. At sidde på en bænk og kigge på mennesker og se skønheden i forskelligheden. Når du tror, du er deprimeret, men du faktisk bare har brug for at græde og rense ud. Når du tror, du kan lære de kunstneriske teknikker, ligesom de franske gademalere i Paris. Fredag aften. Når du til tider føler, at du har et meget kompliceret sind, men du er okay med det, for det er en del af dig. At sige saftsuseme. Dig. Det her. Livet.

Duften af friskpresset citron på dine fingre. Ikke at græde, når du skær løg ud. At være rebelsk på den søde måde. Komme på et udtryk som ”Prinsessen på øreproppen” og du selv synes der skidesjovt og opfindsomt. Når du mærker dit tungsind lette og bevæge sig væk fra dig. Når du følger din intuition. Eventyr. Når du kan mærke, det bliver en god dag. Når du er i humør til solskin, og solen skinner hele dagen. Lyden af din pelsbaby der sover (og snorker!). Når noget ender lykkeligt. Når du ser på klokken, og der er 3 timer endnu, til du skal op. Når du ser på klokken, og tiden slet ikke er inde til, at du skal i seng endnu. Dig. Det her. Livet.

Duften af nyslået græs. Duften af syrener. Regnvejrsdage. Rent sengetøj, der har den der friske duft, af at have hængt udenfor. Morgenmad til aftensmad. Frokost til morgenmad. Aftensmad til frokost. Duften fra vilde blomster en sommerdag. Folk der kan lide dig. Synet af gule marker. At flere og flere vælger at blive veganere. En mark fuld af markblomster. Hygge. En melodi, der tager dig til en anden tid og sted. Hjemmelavede gaver. Håndskrevne breve. Et uventet postkort. Gamle bøger. Franske film. Gamle film. Gammel musik. God jazz. Smukt klassisk musik. Nye venner. Gamle venner. Dig. Det her. Livet.

Kartofler og persille og smeltet smør. Radiser med salt. Blå himmel en sommerdag. Empati. Sne i december. At danse under den åbne himmel en sommeraften, når der er skybrud. At kysse dén man elsker. Et kram. Ferie. Weekend. Et godt genbrugsfund. Folk der respekterer dig. Følelsen af, at du høre til et sted. Et koldt glas vand, når du er rigtig tørstig. En god nattesøvn. Rare drømme. Ord, der varmer dit hjerte. Store, hvide candyfloss skyer på himlen. Ikke at skulle betale penge til SKAT. Varmen fra dit pelsede familiemedlem. At opdage ord, der dækker følelser, du ikke anede eksisterede. Dig. Det her. Livet.

Samtaler der får et nyt venskab til at blomstre. Stjerner på himlen. Store hyggelige striktrøjer. En kold øl. En aftentur ud i det blå. Folk der accepterer dig. Månen. Blomster, der vokser og bryder igennem revner i asfalten. At have medfølelse. En smoothie. Vand med citron og agurk. Store, gamle træer (dem, der ligner at de har levet et hårdført liv, men stadig står der, stærkere end nogensinde). At gøre rent til høj musik. Mojito. Sun kissed skin (det lyder bare bedre på engelsk). Folk der får dig til at ønske, at du ville leve for evigt med dem i det. At skrive om gode ting. I dag. I morgen. Dig. Det her. Livet.

At stå nøgen foran spejlet og være okay med din krop trods alle dine ”fejl”. Når du vågner af dig selv en tidlig morgen, og ikke skal nå noget. Når dyremishandlere bliver fanget. At komme i tanke om, hvor meget en person kan få dig til at grine. At være uafhængig. At være fri. At udføre noget, du var så usikker på, om du kunne. Pandekys, næsekys, nakkekys, bare kys generelt. At klare sig igennem en dum dag. En lille blomst du finder på din vej, som du tager med hjem. Når folk er imod dyreforsøg. Forår. Sommer. Efterår. Vinter. Dage som i dag. Øjeblikke som disse. Håb. Gode tanker. Dig. Det her. Livet.

Faldene balde en efterårsdag. Rødvin. Når du er plantespiser, og kan få andet end en skive iceberg salat på en restaurant. De små ting. Levende lys. Regndråber på ruden. En kop kaffe med den perfekte plantemælk i (muligvis flere kopper efter den første). Når nogen siger, du er underlig, men du siger tak, og er glad, fordi du skiller dig lidt ud fra mængden. Duften af persille. Oplevelser. At grine så voldsomt, at du græder og det gør ondt i maven og du hiver efter luft. Mælkebøtter. Når nogen fortæller, at de har tænkt på dig. Film, der får dig til at grine, film, der får dig til at græde, film der får dig til at gøre begge dele. Dig. Det her. Livet.

Lyset fra et menneske, der skinner igennem. Årstiderne der skifter. Havet. Naturen. Moder Jord. Sjove, fulde øjeblikke. At være passioneret. En bums som ikke bliver til en bums alligevel. Alverdens dyr. Et varmt bad. Lyskæder. Romantik. Lyden af regn og blæst, når du ligger trygt under din dyne. At blive kaldt smuk. Når nogen fortæller dig, at de er glade for, at du kom ind i deres liv. GODE Gyserfilm. At finde de perfekte jeans. Film der får dig til at føle. Pakke kuffert til ferien. Når folk er imod pels. Finde et citat der beskriver dine følelser og tanker på en given dag. Overgangen fra vinter til forår. Dig. Det her. Livet.

At kaste sig ud i kunstnerisk frihed. Når maden er perfekt saltet. Når maden er tilpas krydret. At føle, du er god nok. At få at vide at du inspirere andre. Når andre finder ud af, at det veganske køkken er fantastisk. At møde nye mennesker, du bare klikker med. Når den sidste kaffetår i koppen er kold, men smager himmelsk. Lyden af mad der steger. Økologi. En køretur i bil, når det regner. The Walking Dead. At springe de huslige pligter over og bare tage en hyggedag, der pludselig strækker sig ud over et par dage. At stå på en strand sydpå nytårsaften, og se smukt fyrværkeri sprede sig på himlen udover det åbne hav. Dig. Det her. Livet.

Ikke at gå i bad, fordi du gider egentlig ikke. At glæde sig på andres vegne. Lønningsdag. Tøsetur med veninderne. At være vågen til langt ud på natten, og lytte til natradio. At kunne lægge mobilen fra sig i et par dage. At kunne undvære de sociale medier. At koble fra. Når pelsfarme lukker og slukker (YES!). At overraske nogen. Ligge i ske med dén du elsker. Falde i søvn med dén du elsker. Vågne op med dén du elsker. Familien. En skomager, fordi han kan forsåle og reparere dine trofaste gamle boots. Når du ser en person samle sit tabte skrald op, og smide det i skraldespanden. Nye rejsemål. Dig. Det her. Livet.

Ringens Herre. Disney film (især de gode gamle). Skille dig af med ting du ikke bruger, så andre kan få glæde af dem. Rydde op i tøjskabet. Når dit hoved rammer hovedpuden efter en sindssyg lang og skør dag. Når du tager skoene af dine trætte og hævede fødder. At modtage en uventet smuk buket blomster. At vågne op uden at have tisset i sengen fordi du drømte, at du virkelig skulle (men du nåede at vågne!). At gøre dig klar til en fest og være i skøn-herlig feststemning. Når du ser en svane flyve hen over dit hoved. Når svalerne vender tilbage. Når du kommer i tanke om, hvor mange gode ting der findes. Dig. Det her. Livet.

Når du starter på nyt job, og kollegaerne bare er duper søde. Når du ikke slår fuldstændig ud i fjæset, efter at have guffet chips hele weekenden. Lyden af en kat der spinder. Når din kæreste bliver din forlovede og kommende mand. At snakke bryllup og fremtidsplaner. Når din chef roser dig, og hun fortæller, at også hendes chef har rost dig. At finde den perfekte grå striktrøje. At opdage nye sider af dig selv. Når andre inspirer dig. Når internat dyr flytter til deres nye forevigt hjem. Når du har en mega dårlig hårdag, men ender med, at være ligeglad. At du betyder noget for andre mennesker. Når du ser en tilfældig samle en plastikpose op i skoven. Dig. Det her. Livet.

At finde og redde en lille bitte killing. At kunne sige undskyld. At andre evner at sige undskyld til dig. Når du er stinkende dårlig til matematik, men pissegod til engelsk. Når voksne mennesker kan finde ud af, at skrubbe, trække og skylle ud efter dem selv (og efterlade et toilet, som de selv rigtig gerne vil benytte!). Når dine katte børn tager imod dig som hunde. At blive en del af den skønneste svigerfamilie og have 2, du kalder Bedsterne. Duften af kanel. Juleaften. Smagen af jul. Når du får sommerfugle i maven, fordi dén du elsker, bare er så dejlig. At gå rundt i Paris’ gader og stræder. Dig. Det her. Livet.

Når du redder en lille bi, hveps, brumbasse, edderkop, flue eller myre, der er ved at blive slået ihjel. Mandage hvor du har fri. At danse, grine og sanse. Når du får besked om, at din pakke er på vej. En ordentlig stak uberørte, hvide lærreder, der kun venter på, at du skal udfolde dig på dem. Når de store modehuse dropper pels i deres kollektioner. Venskab. En lufthavn. At rejse. At grine med dén du elsker. Når du finder ”Edens Have” af Ernest Hemingway til 10 kr. At blive et år ældre. Peanut Butter. Paraplyer. Når mobilen holder strøm i længere tid end forventet. Gamle ting med sjæl. Dig. Det her. Livet.

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.